Velkommen til mit metaprojekt

Hjerne Træ

Her eksperimenterer jeg med nye måder, at opsamle, organisere, opdatere og formidle personlig viden.

Obsidian – A second brain, for you, forever

Hvis du vil lidt mere end bare tage noter, og kunne søge i dem, så finder der et væld af applikationer du kan vælge imellem. Du er måske studerende, forsker, journalist, forfatter eller skriver dagbog, journal eller har på anden måde brug for at samle og bearbejde store mængder information.

Til den slags opgaver er nogle af de mest interessante værktøjer såkaldt PKM software, eller Personal Knowledge Management software. Der er dog stor forskel på, hvordan sådanne applikationer fungerer. De traditionelle og længst eksisterende systemer benytter noter gemt hierarkisk enten som “flade” filer eller i en eller anden form for database. Nogle tilbyder lokalt installerede applikationer, webapplikationer og apps som enkelt stående monolitiske løsninger, men trenden i dag er at data skal flyde mellem ens fysiske enheder.

En nyere trend indenfor området er at implementere en netværk struktureret tilgang til data, idet idéen er at vores hjerner synes at arbejde mere effektiv netværksbaseret i stedet for hierarkisk. Det ses også i opblomstringen af digitale haver på nettet. Disse applikationer annoncerer da også med salgsargumenter som “creating digital brains for analysis and action”, “a note-taking tool for networked thought” eller “a second brain, for you, forever”. Det lyder alt sammen meget smigrende, for hvem vil ikke gerne have ekstra hjerne, når det gælder?

Jeg har testet rigtig mange af disse værktøjer for at finde det, som passer bedst til mine behov. Det er samtidig et råd til jer, som leder efter et lignende værktøj. Vælg ikke bare det første og bedste værktøj ud fra anmeldelser. Der er så meget hype og marketing involveret i dag, så du kan ende med en løsning som faktisk ikke dækker dine behov. Men du skal også tænke over, at du kan have behov for en feature, som du slet ikke har tænkt over.

Der er specielt en feature, som jeg vil pege på, som er essentiel, som ikke alle måske tænker på. Men det er faktisk en grundlæggende feature, som alle der indsampler, bearbejder og publicerer personlig viden bør kende. Det er …

Eksperiment: WordPress som digital have?

Mit første forsøg på at skabe en organisk hjemmeside, der kan sammenlignes med en digital have ved brug af WordPress CMS.

Du kan følge eksperimentet her: Go Dojo Danmark

– Siden er sidst opdateret 10. juli 2021 Kl. 15:07